Kada snovi postaju stvarnost – kvalifikacija na Svjetsko prvenstvo Ironaman 70.3

 

Prošle nedjelje nastupila sam na svjetskoj seriji Ironman-a 70.3 u talijanskoj Pescari. Na utrci sam izborila “slot”, tj. kvalifikacijsko mjesto na Svjetskom prvenstvu u half ironmanu koje će se početkom mjeseca rujna održati u Las Vegasu!

 
Na put smo krenuli iz Rijeke u jutarnjim satima, u petak, Petar, Jakša i ja. Put je bio dug i poprilično iscpljujući no sve se isplatilo. Prije samoga starta, u nedjelju, valjalo je obaviti sve potrebne predradnje potrebne za sam start utrke.. Obavili smo prijave, otišli na pasta party u Iron village, proučili startne liste, mape staza i sl. U subotu smo nakon službenog race breafinga otišli na trening plivanja, nakon toga na ručak, te polako u hotel kako bismo se što više mogli odmoriti i naspavati prije utrke..

 
Star PRO žena i muškaraca bio je predviđen za 8.30. Age group natjecatelji startali su kasnije. Moj “val” startao je u 8.50 am. Plivalo se 1,9 km u Jadranskome moru sa startom na Cascella Fountin plaži, dok je biciklistička staza (90 km) vodila jednim dijelom uz autoput da bi se kasnije spojila na predivne brdovite ceste regije Abruzzo kroz mala sela predivnih pejsaža i pogleda. Trčka staza (21,1 km) obuhvaćala je 3 kruga kroz sami centar grada i uz plažu sa jednim jako atraktivnim segmentom kroz ikonski simbol grada, most Ponte del mare sa spektakularnim završetkom na plaži uz more. Bilo je jako teško.
 
Utrka je bila jako spora svima, jer su nažalost gotovo sve su dionice bile nešto „duže“. Tako je plivački segment bio duži za oko 400 m, biciklistički, gotovo 6 km, a i trčanje je bilo malo duže. Dan je bio dosta težak, bilo je sparine i vlage u zraku. Kraj veoma zahtjevne i brdovite biciklističke dionice, dodatno je otežao jaki vjetar u prsa. Međutim, unatoč svemu tome, organizator se zaista potrudio, na stazi je sve funkcioniralo bezprijekorno uz pomoć volontera, policije, redara, okrijepe su bile postavljene na biciklističkoj i gotovo duž cijele trkačke dionice…
 
Jako sam sretna jer su moji snovi postali java! Zaista sam željela taj slot. Na utrci je nastupilo preko 2000 natjecatelja iz Europe i cijeloga svijeta. Slot, odnosno kvalifikacijsko mjesto za nastup na Svjetskom prvenstvu u Las Vegasu početkom rujna dobiva samo njih 40-ak, od toga je njih 15 za žene. Sretna sam jer mi je to bila velika želja. Utrku sam završila na trećem mjestu u svojoj age group kategoriji ( 25-29 god.) što mi je bilo dovljno za kvalifikaciju na Svjetsko prvenstvo. Rezultati ovdje – RESULTS
 
Jakša je odradio odličnu utrku i u svojoj age group kategoriji zauzeo 8.mjesto. Od hrvatskih natjecatelja na utrci su nastupili još i Aleksandar Grah (16. mjesto age group 30-34) i Zvonimir Paštar (112. mjesto age group 30-34).
 
Kod PRO natjecatelja slavili su Daniel Fontana (ITA) ispred Kristin Möller (GER).
 

Ispod galerija slika sa putovanja i natjecanja 🙂

 

A ovdje možete vidjeti kako je to izgledalo!