30.09.2009.
Ligerman triathlon festival

 

Ligerman triathlon beach sprint, posljednja utrka koja se bodovala za Circuito Alto Adriatico, održala se protekloga vikenda u Jesolu. Pobjednici kupa u kategoriji Elite su Iva Tomic (Ligerteam Keyline) i Manuel Biagiotti (Surfing Shop triathlon). Prva utrka za kup bila je MTB triathlon Caorle, a ove je godine i 3. Kostrenski triatlon uvršten u impozantnu listu triatlona sa sjevero-istočnog područja Italije.

23/5 XLIGERMAN CAORLE TRI MTB
2/6 TRIATHLON DI GORIZIA SPRINT
28/6 TRIATHLON DI QUINTO SPRINT
25/7 KOSTRENA TRIATHLON CROAZIA
13/9 CHIOGGIA TRIATHLON SPRINT
27/9 LIGERMAN JESOLO BEACH SPRINT

Pobjednici ovogodišnjeg izdanja Ligerman triathlona Jesolo su Alberto Casadei (Ligerteam Keyline) ispred Daniel Hofera (C.S. Carabinieri) i De Gasperi Alessandra (Ligerteam Keyline), a kod žena, Ianesi Manuela (Laufer club Bozen) ispred Ventura Irme (Tricremonastradivari) i Petrine Elene (Triathlon duathlon Rimini). Ja sam utrku završila na devetom mjestu žena.


Cjelodnevno događanje zapocelo je već u jutarnjim satima plivačkim maratonom, tzv. “miglio marino”. Nakon toga uslijedila je glavna utrka sprint triatlona na kojoj je nastupilo rekordan broj triatlonaca, preko 400 i na kraju promotivni aquathlon. Tzv. Ligerman triathlon festival popratilo je zaista prekrasno sunčano i toplo vrijeme, te mnoštvo slučajnih prolaznika i navijača koji su bodrili sve natjectelje.

Na utrci su nastupili i članovi Tk Rivala, Damir Šegota, Filip Ljubetić i Danilo Vejnović prećeni stručnim stožerom Živković - Harapin.

REZULTATE pogledajte ovdje!Nakon završetka svih utrka, krenulo se sa proglašenjem nagrada u svim kategorijama, ali i dodjelom posebnih priznanja i nagrada. Tako je Alberto Casadei dobio posebno priznanje kao i Massimo Cigana, a na posljetku kao ugodno iznenađenje posebno priznanje dobila sam i ja.

I za kraj nekoliko fotografija sa utrke...