:: Iva Tomic » O MENI

                    

    

 

IME I PREZIME : Iva Tomić

DATUM ROĐENJA: 03. lipnja 1984. god.

DOB : 27 god.

VISINA : 175 cm

MJESTO ROĐENJA: Trbovlje, Slovenija

MJESTO BORAVKA: Rijeka, Hrvatska

OBRAZOVANJE:

  • Prva Riječka Hrvatska gimnazija 1998 – 2002.
  • dipl.oec., Ekonomski fakultet, menadžment, Rijeka
  • Program stjecanja nastavničkih kompetencija, Sveučilište Jurja Dobrile, Pula

DODATNO OBRAZOVANJE :

  • Certifikat za suca sinhroniziranog plivanja, Opatija 2002
  • Sveučilište u Rijeci, make-up artist, Rijeka 2004/2005
  • Stručna osposobljenost za spasioca na plaži, Opatija 2005

KLUB : TK “Rival” (CRO), 2005, “LigerKeyline” (ITA), 2008., TK “Zagreb” (CRO),   2012.

TRENER : STEFANO ROSSI (Mestre, Venezia), DAMIR MESEC (Rijeka, HRVATSKA)

U TRIATLONU OD: sezona 2005.

BROJ NATJECATELJSKE LICENCE:
br. 327

PRIJAŠNJI SPORTOVI:
Sinhronizirano plivanje, 1996-2002.

HOBIJI: izrada nakita, planinarenje, slikanje, kolači 🙂

            

Zovem se Tomić Iva, rođena 03.06.1984. god. u Trbovlju, Slovenija. Cijeli život se školujem i živim u Rijeci. Završila sam Prvu Riječku Hrvatsku gimnaziju (1998-2002). Usporedno sa time, sedam godina bavila sam se sinhroniziranim plivanjem i polučila jako dobre rezultate. Na ekonomskom fakultetu u Rijeci, smjera menadžment diplomirala sam 2008. god.

U triatlonu sam od 2005.god, te sam aktivna članica kluba TK «Rival». U triatlonu sam sudjelovala na Europskom prvenstvu u Rijeci za U23 i mlade juniore 2006. god. i na Europskom Kupu u Splitu (08/2007.) što su i dva najveća natjecanja kojih sam bila sudionik. Prošle godine sam osvojila naslov državne prvakinje Hrvatske u olimpijskom triatlonu, olimpijskoga sporta koji obuhvaca 1500m plivanja, 40km bicikle i 10km trcanja. Također, viceprvakinja sam Hrvatske u klasičnome duatlonu, discipline koja obuhvaća 10km trčanja, 40km bicikle i 5 km trčanja.  Osvajala sam brojna prvenstva Hrvatske kako u triatlonu tako i u duatlonu. Kao priznanje za dugogodišnji rad koji je rezultirao brojnim prvenstvima i nagradama dobila sam poziv jednog od najjačih talijanskih triatlon klubova, tako da od 2008.god. nastupam i za strani klub Liger Keyline Team (http://www.mes3sports.it/). Ove godine osvojila sam dva naslova prvakinje Hrvatske. Jedan je u aquatlonu, a ove godine osvojila sam i meni najdraži, naslov prvakinje Hrvatske u duplom olimpijskom triatlonu (3km plivanje-80km bicikla-20km trčanje).Velike zahvale, naravno idu i mom bivšem treneru, Ljubas Dejanu koji je naravno, uvelike doprinio mojim sportskim uspjesima, te sadašnjem treneru, legendi, Rossi Stefanu iz Italiji.

U triatlonu sam istovremeno pronašla svoj mir i ispunjenje duha, a svaka naredna vožnja biciklom, svaki pretrčani kilometar u prirodi, uz more, šume, planine i svaki preplivani kilometar predstavalja svojevrstan užitak, jedno novo iskustvo, razmišljanje i osluškivanje prirode i njezinih tajnovitih puteva i staza. Svaka novo putovanje i utrka imaju svoju priču i nose neko novo iskustvo. Zapravo, ovaj sport mi pruža ispunjenje i radost kojim uspjevam nagraditi svoj duh tijelo, a istovremeno pomicanjem psihofizičkih granica, uspijevam lakše savladati i proći kroz ostale životne probleme i poteškoće.